10 مهارت لازم برای بهتر خواندن متن در زبان انگلیسی (Reading)
برخی از زبان اموزان گمان میکنند برای خواندن یک متن انگلیسی باید تمام کلمات را بلد باشند که این یک باور اشتباه و اسیب زننده برای یادگیرندگان زبان است حتی خود انگلیسی زبانان نیز تمام کلمات را بلد نیستند.اگرهمیشه در خواندن متن ها به مشکل برمیخورید،نا امید وخسته میشود و پا پس میکشید نگران نباشید.با رعایت چند نکته ساده میتوانید هر متنی را به سادگی بخوانید.
چه باید کرد؟
با بست آموز همراه باشید.
نکته اول: هایلایت کردن
در مواجهه با کلمات ناآشنا و دشوار از رنگ های مختلف خودکار یا ماژیک های هایلایت استفاده کنید.هیچ محدودیتی در انتخاب رنگ ها وجود ندارد و بنا بر سلیقه ی خودتان میتوانید انتخاب کنید.برای مثال کلماتی که بلد نیستید را با یک رنگ، کلمات سختی که که معنی ان را میدانید با رنگ دیگر و کلماتی را که از قبل دیده ایم و معنی انها را به خاطر نداریم با رنگ دیگری مشخص کنید.استفاده از رنگ ها باعث میشود توجه شما به رنگ ها افزایش یافته وکلمات بهتر در ذهنتان میمانند.
نکته دوم: روخوانی سریع
یک بار کل متن را به سرعت روخوانی کنید تا مفهوم کلی ان را به دست اورید و با محتوای اصلی آشنا شوید.
نکته سوم: یادداشت برداری از لغات جدید
لغات جدید را یادداشت کنید.سعی کنید یک دفترچه ی کوچک برای لغات جدید و نا اشنا داشته باشید. نوشتن لغات باعث میشود متن را بهتر متوجه شوید و اگر در مرور زمان لغات ها را مطالعه کنید باعث می شود پایه لغات شما تقویت شود و دفعات بعدی برای خواندن متنی جدید کمتر به زحمت می افتید.
نکته چهارم: استفاده از دیکشنری
حتما از دیکشنری انگلیسی استفاده کنید. استفاده از انگلیسی فارسی باعث میشود نتوانید با متن ارتباط برقرار کنید و کلماتی را که اموخته اید را نیز به سرعت فراموش میکنید. استفاده از دیکشنری انگلیسی ارتباط خواننده با متن را در سطح بالایی نگه میدارد و باعث یاد گیری بهتر و دقیق تر میشود.
نکته پنجم: کمک گرفتن از ریشه کلمات
کلمات را تکه تکه کنید و معنای ان ها را در یابید.گاهی اوقات میتوانید از ریشه کلمات برای درک معنای آنها استفاده کرد.
آشنایی با مفاهیم ریشه (Stem)، پیشوند (Prefix) و پسوند (Suffix) می تواند بسیار کمک کننده باشد.
نکته ششم: بلند بخوانید تا بهتر بخوانید!
بعضی از قسمت ها را با صدای بلند بخوانید.وقتی که متنی را با صدای بلند می خوانید،نه تنها خوانش خود را بلکه توانایی های شنیداری خود را نیز تقویت میکنید. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که خواندن با صدای بلند اگر طولانی مدت شود نتیجه ی عکس می دهد و بیشتر باعث پرت شدن حواس،ازار و اذیت دیگران و حتی اسیب تار های صوتی شود.
نکته هفتم: تسلیم پاراگراف های مبهم نشوید!
پاراگراف ها را تا اخر بخوانید. اگر پاراگرافی برای شما سخت و غیر قابل فهم است از خواندن ان دست نکشید و ان را تا اخر بخوانید زیرا در پایان برخی از متن های انگلیسی خلاصه ی ان را به زبانی ساده تر و قابل فهم تر توضیح داده است.
نکته هشتم: با متن خو بگیرید
خود را به جای نویسنده بگذارید. متنی که میخوانید را خلاصه کنید و با متن تعامل و ارتباط برقرار کنید تا متن را بهتر بفهمید.هنگامی که خود را به جای نویسنده قرار می دهید منظور او را بهتر درک میکنید. سعی کنید برای خلاصه نکات جذاب و مهم متن را بنویسید به این صورت در هنگام مطالعه نیز تمرکز شما افزایش پیدا می کند.
نکته نهم: از متون ساده برای تقویت مهارت خواندن شروع کنید
ازمتن ها و کتاب های ساده و محبوب خود شروع کنید. اگر شما مبتدی هستید و تاکنون متن های زیادی را نخوانده اید به شما پیشنهاد میکنم از کتاب های مورد علاقه و ساده تان شروع کنید در این صورت یادگیری برایتان به شکل تفریح میشود و از ان لذت خواهید برد. اگر در قدم های اول سراغ متن های بسیار سخت و دشوار بروید ممکن است توی ذوقتان بخورد و از یادگیری فاصله بگیرید.
نکته دهم: کلمات کلیدی متن را پیدا کنید
کاربدری ترین و شاید مهم ترین نکته را در آخر می گوییم.
سعی کنید کلمات کلیدی و مهم هر متن را شناسایی کنید. در هر متن ممکن است برخی از کلمات کاربرد و تکرار بیشتری داشته باشند، با شناسایی این کلمات خواندن متن برایتان ساده تر می شود.
سخن پایانی
و در آخر، اگر شما یک زبان اموز هستید باید بدانید راه طولانی ای در پیش دارید و اموختن زبان یک شبه ممکن نیست. این امر با تداوم و تکرار امکان پذیر است و غیر ممکن هم نیست. برای بهتر شدن در خواندن متن ها تکرار یکی از مهم ترین عوامل است و با مداومت بر کار میتوانید بر مهارت های خود بیافزایید.
اگر قصد دارید یه صورت جدی و حرفه ای تر مباحث زبان را یاد بگیرید از پکیج آموزش کامل مهارت های آیلتس سایت بست آموز استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید