همه چیز در مورد سیستم عامل اندروید
سیستم عامل اندروید در سال 2003 قبل از اینکه حتی نام گوشیهای هوشمند همه گیر شود در کالیفرنیا تاسیس شد؛ ولی در سال 2008 بود که گوگل اولین سیستم عامل اندروید را به بازار عرضه کردو از آن سال تا اکنون گوشی های زیادی توسط این سیستم عامل مجهز شده و به بازار ارائه شدهاند. حتی شرکتهای سازنده بعضی از تبلتها و رایانهها نیز تصمیم گرفتهاند تا از این سیستم عامل استفاده بکنند.
سیستم عامل اندروید که توسط شرکت گوگل توسعه داده میشود، با اینکه زیاد از منتشر شدناش نمیگذرد، اما در همین مدت کوتاه به شدت طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است، و تمامی رقبای خود را پشت سر گذاشته، به طوری که در حال حاضر در دنیا بدون شک در رتبه اول سیستم عاملهای موبایل قرار دارد.
در ادامه مقاله به معرفی همه چیز در مورد سیستم عامل اندروید میپردازیم، و به طور کامل با این غول سیستم عامل موبایل آشنا میشویم.
سیستم عاملهای اندروید
اندروید شامل ورژنهای متعددی است، هر چند که این نسخهها باهم شباهتهای فراوانی دارند، اما قابلیتهای متفاوتی نیز دارند، حتی ممکن است تفاوتهایی بین دو ورژن پیاپی باشد، که شما را به حیرت آورد.
هر چقدر که نسخه اندروید شما بالاتر باشد، گوشی همراه شما پیشرفتهتر است و سرعت باز کردن برنامهها و عملکردهای دیگر آن مطمعنن نسبت به نسخههای قبلتر بهتر خواهد بود.
فرمتهایی که اندروید از آن پشتیبانی میکند
اندروید در حالت پیش فرض فایل های mp3, aac , ogg , amr , midi , mpeg4 , wav , bmp , gif , png , jpg را پشتیبانی میکند. اندروید Adobe Flash را نیز پخش میکند، و حتی میتواند Gif های متحرک را نیز پخش کند.
سیستم عامل اندروید حتی میتواند صوتها و فیلمهای مدت دار نیز پخش کند، که این ویژگی با بالا رفتن اندروید بهتر میشود.
چرا نام گذاری سیستم عامل اندروید بر اساس شیرینیها است؟
از ماه آوریل 2009 گه شرکت گوگل اولین نسخه خود یعنی نسخه 1.5 سیستم عامل اندروید، منتشر کرده هر نسخه این سیستم عامل با نام یک شیرینی یا دسر نامگذاری میشود.
نام اولین نسخه اندروید “کاپکیک” بود؛ و به نظر میرسد آقای رایان گیبس، مدیر پروژه اندروید برای اولین بار این پیشنهاد را داد، و مورد رضایت همگانی قرار گرفت. البته این شخص دلایل خود را در این باره که چرا سیستم عامل اندروید بر اساس نام شیرینیها نامگذاری میشود، هنوز هیچ توضیحی نداده است.
البته گوگل همزمان با انتشار سیستم اندروید 4.4 یا “کیتکت” بیانیهای منمتشر کرد که درآن آمده بود:
“از آنجا که این گجتها زندگی ما را اینقدر شیرین میکنند، هر نسخهی اندروید بر اساس یک دسر نامگذاری میشود.”
برنامههای سیستم عامل اندروید
درست است، که تعداد برنامههای مارکت اپل از تعداد برنامههای اندروید بیشتر است؛ اما مطمعنن آینده بسیار درخشانی در انتظار مارکت اندروید قرار دارد، همانطور که برنامههای اندروید در حال افزایش کیفیت خود هستند، و برنامههای مفیدتر و کاربردییتری را تولید میکنند؛ پیشبینی میشود، که در آینده نهچندان دور پیشرفتهای چشمگیری را در این زمینه از اندروید ببینیم.
یکی از مهمترین فاکتورها در خرید گوشی همراه دسترسی داشتن به مارکت برنامههای آن است،
تعداد برنامههای رایگان اندروید مارکت شرکت گوگل از تعداد برنامههای آپ استور شرکت اپل بیشتر است. این خبر خوشحال کنندهای برای کاربران سیستم عامل اندروید به شمار میرود. و میتواند عامل مهمی در انتخاب گوشی همراه بین آیفون و اندروید باشد.
برنامههایی که شما در آپاستور میبینید؛ درست مانند خوده اندروید بعد از مدتی یک آپدیت میدهند؛گویا بسیاری از این آپدیتها برای برطرف کردن باگها و مشکلات دیگر است، اما برخی دیگر از آنها برای کمک به دریافت آپدیتهای اندروید است.
پس اگر شما از گوشی اندرویدی بهره میبرید که در یک ورژن ثابت پیکر بندی شده است،نباید انتظار دریافت آپدیتها برای نرم افزارها باشید.این باز هم یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که باید در هنگام خرید به ان توجه داشت.
آمارهایی از بعضی از برنامههای اندروید
تا قبل از سال 2010 بیشتر از یکصد برنامه برای این سیستم عامل نوشته شده است، که نقش بسیار مهمی در محبوبیت این سیستم عامل دارد، تا همان تاریخ تعداد برنامههای نوشته شده برای آیفون 300 هزار بود، این یعنی تقریبا سه برابر اندروید!!
اما سرعت پیشرفت سیستم عامل اندروید خیلی بیشتر از دیگر سیستم عاملها حتی آیفون بوده است. و به این موضوع هم دقت کنید که عمر اندروید تقریبا نصف آیفون است.
سخن پایانی
در این مقاله شما را با همه چیز در مورد سیستم عامل اندروید آشنا کردیم، سیستم عاملی که پرطرفدارترین در دنیا است،
و اگر اپل تصمیم نگیرد، آیفونهای جدید را با قیمت بسیار کمتر عرضه کند، مطمعنن این سلطهگری اندروید به پایان نخواهد رسید. این سیستم عامل آنقدر انعطافپذیر و پرطرفدار استکه تمامی گوشیها از ارزانترینها گرفته تا گرونترینشان از این سیستم عامل استفاده میکنند، پس حداقل روی کاغذ پادشاهی سیستم عامل اندروید ادامهدار خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید